В Україні низку областей накрила пилова буря з Узбекистану6 яка ситуація у Києві

Політика

У різних областях України наразі фіксують погіршення якості повітря та наліт з бруду й пилу. Ці пилові потоки сунуть з Узбекистану.

Про це повідомляє сервіс Windy.

На Харківщині та Дніпропетровщині місцеві жителі скаржаться на важкість повітря, смог, там автівки вкриті жовтим пилом.

На Сумщині теж зафіксували серйозне погіршення якості повітря, проте причиною стала не пилова буря, а “закидання” атмосферним вихором пилу і смогу із території рф через лісові пожежі.

“Серйозне погіршення якості повітря в східних та північно-східних регіонах України через “закидання” атмосферним вихором пилу і смогу із території Росії. Якщо пил занесло із Каспію, то смог безпосередньо їхній. Там зараз масштабні лісові пожежі. Всю цю суміш із пилу та смогу притягнув південно-східний вітер”, — пише Сумський гідрометцентр.Крім того, Сумський гідрометцентр повідомив, що найбільша концентрація частинок у повітрі наразі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині.

“Краще обмежити перебування на вулиці й зачинити вікна”, – порадили у Гідрометцентрі.

Згідно з даними порталу “Київ Цифровий”, станом на 10:00 30 вересня у столиці повітря було чистим та шкоди здоров’ю не завдавало.

Варто зазначити, що ккрім України, пилова хмара з Узбекистану накрила також низку країн на півдні, зокрема Саудівську Аравію та Єгипет.

Український гідрометцентр повідомляє, що ситуація зберігатиметься до п’ятниці.

“Пил потраплятиме до нас хвилями, покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря”, – йдеться у дописі.

Забруднення від пилової бурі фіксується:

  • У Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях.
  • Невелика кількість спостерігається на території Черкаської та Кіровоградської областей.

До Київщини та столиці потоки повітря з пилом дойде уже 1 та 2 жовтня, але його кількість буде меншою.

Проте  якість повітря на Київщині, Сумщині, Чернігівщині також погіршиться внаслідок переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що поширюється з-за меж України з північного сходу 1 жовтня.

Ми писали, що у двох регіонах України погіршилася якість повітря. Причиною стали пил та смог, які потрапили до нас із росії.

Нагадаємо, що 20 вересня, в українській столиці зафіксовано суттєве погіршення стану повітря.

Спочатку Кив був на другому місці у світовому рейтингу забруднення повітря з індексом 162 AQI, але згодом перемістився навіть на першу позицію.

Повітря в Києві насичене значною кількістю пилу, сажі та диму через горіння торфовищ на околицях столиці та осінній перепад температур.

Причиною задимлення повітря у Києві стали пожежі в низці регіонів країни у поєднанні зі зміною напрямку вітру. За умови відсутності пожеж задимлення відступить від столиці вже найближчими днями.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь