В Україні перекрили масштабний канал постачання наркотиків на мільйони гривень

Політика

Правоохоронці перекрили канал постачання наркотичних та психотропних речовин на мільйони гривень. Їх привозили на територію України та Близького Сходу.

Переправленням та торгівлею наркотиками та психотропами займався іноземець, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Наразі активному учаснику організованої групи повідомлено про підозру у контрабанді та незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України), – йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, учасники організованої групи, до якої входив підозрюваний, купували метадон та α-PVP через Інтернет та переміщували великими контрабандними партіями до Азербайджану, Туреччини  та Грузії, використовуючи “мастерклади”, поштові відправлення та автобусні перевезення.Усі фінансові операції, пов’язані з придбанням та продажем заборонених речовин, здійснювалися виключно криптовалютою, а щомісячний прибуток організованої групи перевищував 5 млн гривень.

У вересні 2024 року підозрюваний відправив сумку з наркотиками поштовим сервісом до Одеси під вигаданим ім’ям. Місцева жителька мала отримати її та переправити до Стамбула. Крім того, дві валізи з прихованим вмістом наркотиків він відправив рейсовим автобусом Київ-Стамбул.

Правоохоронці вилучили обидві партії наркотиків, а загальна вага вилучених речовин становить понад 5 кг, вартість- майже 5 млн грн.

Іноземця затримали при спробі перетину державного кордону у пункті пропуску “Паланка-Маяки-Удобне”, підозрюваному обрали безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають заходи щодо викриття інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Раніше в Україні викрили масштабний канал збуту зброї і наркотиків. У рамках справи підозри отримали 116 осіб.

СБУ та Нацполіція знешкодили наркосиндикат, який займався виробництвом та збутом гуртових партій важких наркотиків і психотропів.

Раніше ми писали, що в Україні знищили понад 1 тонну контрабандного героїну.

Також нагадаємо, що у чорноморському порту Бургас болгарські митники вилучили близько 436 кілограмів героїну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь