В Україні почали розробляти план повернення дітей-сиріт з-за кордону

Політика

Міністерство соціальної політики посилить роботу над поверненням до України дітей-сиріт. Їх довелося евакуювати за кордон на початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Заступниця міністра соціальної політики Ірина Постоловська зазначила, що пріоритетом стане влаштування дітей у сімейні форми виховання.Крім того, передбачена індивідуальна оцінка потреб таких дітей. Наразі розроблений графік візитів у країни, куди були евакуйовані діти – Швейцарію, Австрію, Німеччину, Нідерланди, Литву, Іспанію, Румунію, Словенію, Грецію та Хорватію.

Вже відбулися моніторингові візити до Туреччини, Італії та Польщі, а підтримку в організації таких візитів надає ЮНІСЕФ.

Крім того, під час моніторингів оцінюють потреби кожної дитини та умови, в яких вона живе. Зокрема, перевіряють наявність необхідних документів у дитини, доступ до освіти, достатню кількість супроводжуючих осіб.”З урахуванням потреб дітей ми визначаємо форми їхнього влаштування в Україні, обовʼязково враховуємо наявність у них сестер і братів, адже їх не можна розлучати”, – зазначив голова Державної служби у справах дітей Петро Добромільський.

Наразі за кордоном залишається близько 2 тисячі дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, яких евакуювали у складі організованих груп, додав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський підтримав повернення українських громадян з-за кордону. Проте метод примусу застосовуватися не буде.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь