В Україні пройшли перші торги гарантіями походження електроенергії

Політика

В Україні пройшли перші торги гарантіями походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел.

Про це повідомляє держкомпанія “Оператор ринку”.

В результаті торгів було придбано 28 257 гарантій походження. Їх на майданчику АТ “Оператор ринку” пропонувало ПрАТ “Укргідроенерго”.

Власниками гарантій стали 12 українських компаній, а ціна однієї гарантії походження за результатами торгів становила 13 грн/МВт*год.

Гарантії походження електроенергії (ГПЕЕ) – електронний документ, який підтверджує, що певна кількість електроенергії була вироблена саме з відновлюваних джерел.Раніше повідомлялося, що на майданчику АТ «Оператор ринку» 21 жовтня відбудуться перші торги гарантіями походження енергії з відновлювальних джерел.

Раніше ми писали, що у вересні 2024 року Україна скоротила імпорт електроенергії на 7,5% у порівнянні з серпнем, зменшивши обсяги до 438 тисяч МВт-год.

Також нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) готує рішення, яке усуне перешкоди для імпорту електричної енергії з ЄС з метою покриття можливого дефіциту потужності взимку під час російських терористичних атак на енергосистему.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь