В Україні розробили баражуючий боєприпас Stick M12

Політика

Українська оборонна компанія розробила баражуючий боєприпас, якому дали назву Stick M12.

Про це повідомляє United Military Solutions.

У компанії розповіли, що їх новий дрон здатен летіти на відстань до 70 км. При цьому БПЛА Stick M12 типу «Крило» здатен перебувати в повітрі понад годину.

За даними компанії, ударний безпілотник оснащений одним електричним двигуном у задній частині. У передній частині знаходиться бойова частина. Він призначений для ураження стаціонарних цілей, броньованої техніки та місць дислокації особового складу ворога.

Відомо, що у червні партію цих баражуючих боєприпасів отримала 100 окрема механізована бригада Сухопутних військ. У партію увійшло 10 безпілотників, які обійшлися благодійникам у 1 млн 50 тисяч гривень (приблизно 100 тисяч гривень за Stick M12).

Нагадаємо, що на військові склади потрапили перші бойові безпілотники литовського виробництва, призначені для Литовської армії та Збройних сил України.

Міністерство фінансів Литви оголосило про плани виділити 36 мільйонів євро на розширення потужностей державного виробника малокаліберних боєприпасів Giraitės Ginkluotės Gamykla (Giraitė Armament Factory, або GGG) до 2027 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь