В Україні створять підземні заводи з виробництва зброї, – Зеленський

Політика

Україна повинна мати можливість забезпечити себе зброєю під час затримок поставок від західних партнерів. Тому повинна виробляти все необхідне для війни, зокрема під землею.

З такою заявою виступив президент Володимир Зеленський, пише Уніан.

«Ми почнемо виробництво зброї під землею, щоб українські солдати могли захистити себе, навіть коли поставки від наших партнерів затримуються», – сказав він.

Ідею нарощування Україною власного виробництва зброї схвалив і міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі в Рамштайні. Він запевнив, що союзники продовжать допомагати Україні «протистояти російській агресії сьогодні і стримувати її завтра».

Зеленський також зазначив, що Україна поступово переносить війну назад у рф, щоб путін відчув тиск і все ж почав шукати миру.Зеленський знову вимагав від союзників збільшити можливості української протиповітряної оборони. Він подякував їм за отримані системи, але зазначив, що велика кількість обіцяних зенітних установок ще не поставлена.

«У світі достатньо систем ППО, щоб гарантувати безрезультатність російського терору. Я закликаю вас бути активнішими в цій роботі з нами щодо ППО», – заявив глава держави.

Раніше Міноборони допустило до експлуатації у підрозділах Збройних Силах України близько 40 зразків інженерного обладнання. Половина з них українського виробництва.

Також Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах приблизно 60 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ). Йдеться про зразки українського й іноземного виробництва.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь