В Україні створюють дрон – вбивцю шахедів, – The Telegraph

Політика

Українська майстерня «Дикі шершні» розробляє безпілотник, здатний перехоплювати російські дрони-камікадзе іранської розробки «шахед».

Як повідомляє The Telegraph, нова зброя буде розгорнута для переслідування та перехоплення «Шахед-136» замість звичайних боєприпасів протиповітряної оборони. Видання публікує перше фото нового дрона – мисливця за шахедами, який отримав назву Sting (жало).

Його розробники, група Wild Hornets, кажуть, що їхня остання інновація зможе літати зі швидкістю понад 160 км/год і підійматись на висоту близько 3 км.

Sting — це класична конструкція квадрокоптера з великим куполом, що виступає вгору з його центру, де встановлено боєголовку та камеру. Він буде пілотуватися з землі за допомогою VR-окулярів, які дозволяють оператору точно бачити, куди він летить.Майбутня розробка матиме систему наведення на ціль зі штучним інтелектом, яка дозволить пілоту наводитись на ворожі цілі.

Подібні дрони вже використовувалися для перехоплення російських розвідувальних безпілотників «Орлан» і «Зала», які літають високо та повільно над полем бою, збираючи розвідувальні дані для артилерійських і ракетних підрозділів.

Але Sting стане першим безпілотником, спеціально розробленим для націлювання на розроблені Іраном дрони Shahed, запущені російськими військами.

Зараз Росія щорічно виробляє понад 6000 безпілотників типу «Шахед» на заводі в Єлабузі, що на південному сході Татарстану. Щодня її сили випускають від 30 до 80 таких дронів у напрямку українських міст. Обсяг атак виявився проблемою для підрозділів ППО України, яким не вистачає дорогих західних ракет класу «земля-повітря».

«Його (Sting) середня вартість у десятки разів нижча, ніж у безпілотника Shahed», — повідомили «Дикі шершні».

Є надія, що, використовуючи недорогі дрони-смертники для знищення безпілотників Shahed.

На початку цього року Україна запустила Сили безпілотних систем, першу у світі рід військ, який займається безпілотниками. Київ заручився фінансуванням мільярдів доларів від своїх західних союзників на закупівлю та виробництво дронів.

Але «Дикі шершні» кажуть, що їм все ще потрібні додаткові грошові пожертви від громадськості, якщо вони збираються виробляти достатню кількість дронів для боротьби з запущеними рф шахедами.

«Щоб підтримати можливості українських виробників, ми прагнемо залучити до збору коштів якомога більше людей. Зараз росія нарощує свої можливості за допомогою держав-союзників, зокрема Ірану та Північної Кореї. Треба чинити опір – іншого виходу немає. Тому вкрай важливо підтримувати українські сили, які займаються розробкою FPV безпілотників, шляхом пожертвувань», – вказав Ігор Лаченков, український інфлюенсер із понад 1,5 мільйонами підписників у Telegram, який допомагає зібрати кошти.

Читайте також:

Сили оборони України 9 жовтня успішно уразили базу зберігання БпЛА «шахед» поблизу населеного пункту Октябрьский в Краснодарському краї.

Українська оборонна компанія розробила баражуючий боєприпас, якому дали назву Stick M12.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь