В Україні відкрився Офіс оборонних інновацій ЄС

Політика

20 вересня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та міністр оборони України Рустем Умєров відкрили у Києві Офіс оборонних інновацій Європейського Союзу. Цей крок став важливим етапом поглиблення співпраці між Україною та ЄС у сфері оборонних технологій.

За даними Міністерства оборони України, головною метою нового офісу є об’єднання зусиль для зміцнення обороноздатності України через спільні проєкти в галузі IT та виробництва зброї. Рустем Умєров підкреслив важливість інвестицій з боку європейських партнерів в українське оборонне виробництво.

Міністр також зазначив, що ключовими цілями співпраці з Єврокомісією є відновлення миру та стабільності в Європі, а також інтеграція України до Європейського Союзу.

Раніше ми писали, що під час війни в Україні виробники зброї в Західних Балканах переживають справжній бум. Виробництво зброї в цих країнах значно зросло, зокрема сербський експорт зброї збільшився в чотири рази з 2020 року, зокрема постачання боєприпасів на суму близько 800 мільйонів євро з моменту вторгнення росії в Україну.

Також нагадаємо, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва 20 вересня підтвердила підтримку України в забезпеченні стабільного постачання енергії, попри російські атаки на критичну інфраструктуру.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь