В Україні відновили майже 900 медзакладів, постраждалих від ворожих обстрілів

Політика

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад 30 місяців. За цей час рф пошкодила та зруйнувала майже 1700 українських медзакладів, проте близько половини вже відновлено.

Про це повідомляє сайт Міністерства охорони здоров’я України.

Згідно інформації МОЗ, за понад два роки повномасштабної війни внаслідок атак ворога по Україні було пошкоджено 1657 медзакладів. З них 221 об’єкт зруйновано повністю, тобто відновленню не підлягає.

Найбільші втрати закладів охорони здоров’я зафіксовано у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівської, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. Щодо тимчасово окупованих територій, наразі отримати інформацію щодо ступеня руйнування лікарень неможливо, зазначили в МОЗ.

Крім того, Україна має втрати і в автівках екстреної медичної допомоги. Зокрема, російські окупанти 221 автомобіль знищили, 202 пошкодили і 125 захопили.У МОЗ поінформували, що попри системні обставини та навантаження на систему охорони здоров’я України, відновлювальні роботи тривають ще з перших місяців повномасштабного вторгнення рф.

Так, за більше ніж два роки у різних регіонах України було повністю або ж частково відновлено 886 об’єктів медзакладів. З них 533 відновлені повністю, а 353 – частково.

Мова йде про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які отримали невеликі ушкодження, таких як: вибиті вікна, знищені покрівлі, пошкоджений фасад тощо.

«Найбільше обʼєктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях», – додали в МОЗ.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я затвердило персональний склад Ради з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у складі 15 представників.

Нещодавно генерального директора дитячої лікарні «Охматдит» Володимира Жовніра вирішили відсторонити від виконання обов’язків. Причиною став скандал із відновленням лікарні після ракетного удару.

Дитячій лікарні «Охматдит» призначили нового виконувача обов’язків гендиректора. Ним став керівник відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Олександр Урін.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь