В Україні викрили «фабрику фейків» з наближеним до путіна куратором

Політика

Цього тижня українські спецслужби викрили російську фабрику фейків, яку курує заступник глави адміністрації президента Сергій Кирієнко.

Про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко.

«На цьому тижні було викрито пропагандиську машину рф під назвою «Команда И». Це фабрика фейків, яка курувалася особисто заступником голови адміністрації президента путіна Сергієм Кирієнком. Саме ця пропагандистська машина стоїть за великою кількістю вкидів проти України як на території росії, так і… на території третіх країн, які під впливом цих фейків можуть змінювати політичну позицію», – підкреслив Лещенко.За його словами, це вкотре доводить: росія поширює брехню, щоб посіяти в світі недовіру до України та зменшити її підтримку.

Нагадаємо, що у месенджері Telegram з’явилось щонайменше вісім фейкових чатботів, які імітують головного бота розвідки.

Національний координаційний центр кібербезпеки 20 вересня ухвалив рішення обмежити використання месенджера Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури.Голова Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко пояснив, що заборона використання месенджера Telegram стосується лише службових пристроїв — комп’ютерів, які використовують державні службовці, військові та працівники критичної інфраструктури.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь