В Україні запустили Інститут житла: деталі

Політика

В Україні створено Інститут житла — новий аналітичний центр, який допоможе розробляти ефективне житлове законодавство. Це ініціатива в рамках виконання програми Ukraine Facility, спрямована на покращення ринку оренди, гармонізацію політики у сфері житла з європейськими стандартами та навчання громадян використанню доступних інструментів для вирішення житлових питань.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк повідомила, що відновлення житлової інфраструктури потребуватиме не менше ніж 70 млрд євро, і це відновлення має відповідати європейським стандартам. Одним з ключових аспектів є впровадження **соціального житла**, яке буде надаватися в соціальну оренду за нижчою від ринкової вартістю для осіб, які потребують покращення житлових умов.

Шуляк зазначила, що розробка нового житлового законодавства активно триває. Зокрема, вже підготовлено рамковий законопроєкт, і зараз триває робота над законопроєктом про фонд соціального житла. Нещодавно пройшли публічні консультації, а всі отримані пропозиції та зауваження були оформлені у звіт та передані до Кабміну.

Інститут житла, за словами Шуляк, буде експертно-аналітичним хабом для розробки аналітичних досліджень у сфері житлової політики. Його функціонування допоможе Україні впровадити нову ефективну житлову політику. Інститути житла є звичною практикою для європейських країн, де вони слугують інноваційними хабами для розробки сучасних рішень у сфері соціального житла.

Раніше ми писали, що в Києві продали з аукціону державний готель «Україна» на Майдані Незалежності. Його вартість становила 2,5 млрд гривень, а торги вперше відбувалися онлайн у системі «Прозорро.Продажі».Також нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроєкт про Рахункову палату (10044-д).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь