В Україні жінок будуть безоплатно навчати на далекобійниць: подробиці

Політика

В Україні стартував пілотний проєкт з підготовки водійок вантажівок. Нова ініціатива покликана покрити дефіцит кадрів у сфері перевезень.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Наразі географія проєкту охоплює чотири міста: Київ, Тернопіль, Рівне та Хмельницький.

Учасницям проєкту пропонують:

  • безоплатну можливість набути фахових навичок водіння вантажівки;
  • гарантоване працевлаштування для випускниць у приватних компаніях, які спеціалізуються на вантажних перевезеннях;
  • менторський супровід протягом усього проєкту від команди професіоналів;
  • допомогу з адаптацією на новому робочому місці

Для участі у відборі жінкам потрібно заповнити анкету до 26 вересня 2024 року за посиланням. Після цього потрібно буде пройти співбесіду з командою проєкту.

У межах ініціативи заплановано навчання 100 жінок, а після завершення курсу вони отримають необхідну кваліфікацію та водійське посвідчення категорії «С» або «СЕ». Працевлаштувати обіцяють 80 випускниць.

За даними міністерства, вже щонайменше 10 компаній, що займаються перевезеннями, висловили готовність підтримати ініціативу та надати робочі місця для нових водійок вантажівок.

Дефіцит водіїв вантажного транспорту на приватних підприємствах через повномасштабне вторгнення в Україні сягає близько 30%.

«Разом з тим, це одна з надзвичайно важливих професій як для доставлення стратегічно важливих вантажів, так і для роботи економіки загалом, адже логістика орієнтується саме на автомобільний транспорт», – пояснив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Нещодавно на Серпневій конференції перед стартом навчального року Міносвіти обговорювало з освітянами результати та плани з треку трансформації освіти. Ключовий акцент – як технології допомагають змінювати систему освіти й формувати якісні дані для ухвалення управлінських рішень.

Проєкт «Дія.Освіта» запустив серіал «Школа OSINT». З нього можна дізнатися все про розвідку з відкритих джерел для збору даних, аналізу та перевірки інформації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь