В Україні знеструмлені понад 500 населених пунктів: названо причини

Політика

Протягом минулої доби енергетики відновили живлення для 8760 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишалися частково або повністю знеструмленими 552 населених пункти.

Про це повідомили в Міненерго.

За участі енергетиків, центральної та місцевої влади, громад триває підготовка до зими. Вона відбувається в умовах значних пошкоджень генеруючих потужностей та мережевої енергоінфраструктури через масовані атаки рф на енергетику України.

“Ремонтні роботи на об’єктах генерації та мережевій інфраструктурі виконуються і завершуються відповідно до запланованого графіка. Енергосистема залишається збалансованою. Однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу”, — повідомили в Міненерго.

Енергетики закликали споживачів продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00.Так, за минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. Через технологічні порушення знеструмлювали підстанції та побутових споживачів, знижували напругу енергетичні об’єкти. Живлення вже відновлено за резервною схемою.

У центральному та південному регіонахз технологічних причин знеструмлювались підстанції, обладнання та побутові споживачі. Живлення там відновлено за резервними схемами.

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.27 м, тому цього достатньо для забезпечення потреб станції.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 8200 МВт*год та потужністю 1402 МВт.

До цього через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Донецькій, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській та Харківській областях.

Уночі 17 жовтня російські війська атакували енергетичну інфраструктуру у Миколаївській області, внаслідок чого частина абонентів залишились без електропостачання.

В Київській області було чутно звуки вибухів. Сили протиповітряної оборони знищували російські «Шахеди».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь