В Україні зняли перший художній серіал про прикордонників

Політика

На українському телебаченні вийшов серіал «Прикордонники», присвячений курсантам Національної академії Державної прикордонної служби України.

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

1 жовтня стартував показ першого українського серіалу про захисників кордону «Прикордонники». Серіал, присвячений курсантам Національної академії Державної прикордонної служби України, створила команда “ДАЛІ БУДЕ ФІЛМЗ” спільно з телеканалом НТН.

Режисером проєкту став Олексій Єсаков, а сценарій написали Микола Куцик, Ярослав Стень, Богдан Гациляк та Кирило Тимченко. Під час створення серіалу вони консультувалися з військовими та прикордонниками.

Ідея проєкту виникла під час візиту творчої групи в академію. Історія розпочинається напередодні повномасштабного вторгнення. Курсанти знайомляться зі своїм суворим наставником — героєм АТО Іваном Криницьким, який готує їх до можливих викликів.

Фото: пресслужба ДПСУ

Головну роль у серіалі виконав чинний військовий Володимир Ращук, який також був консультантом з військових питань.
Як поділився режисер, зйомки були фізично виснажливими, адже зимові сцени знімали влітку.

«Ми були натхненні важливістю проєкту», — зазначив Єсаков.

Фото: пресслужба ДПСУ

Цей проєкт став для нього особливим ще й тому, що в цей період у нього народився син.

«Дякую всім, хто брав участь у створенні цього проєкту. Ми вклали в нього душу і сподіваємось, що історія знайде відгук у серцях глядачів», — додав режисер.

Читайте також:

Стримінговий сервіс Netflix і розробник ігор Mojang Studios створять анімаційний серіал за мотивами компʼютерної гри Minecraft, яка святкує 15-річчя.

Стрімінговий гігант Netflix показав перший трейлер четвертого сезону супергеройського серіалу «Академія Амбрелла» (The Umbrella Academy), який стане для шоу останнім.

Netflix підтвердив вихід фільму «Гострі картузи» з оскароносним Кілліаном Мерфі у ролі Томаса Шелбі.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь