В уряді назвали мету російських обстрілів портів і зерносховищ

Політика

Останнім часом рашисти посилила атаки на портову інфраструктуру України, цілячи по цивільним суднам та зерносховищам.

Про це написав міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба у Telegram.

За його словами, мета російських атак по портовій інфраструктурі – зниження експортного потенціалу України. Зокрема мова про свідоме провокування продовольчої кризи у тих частинах світу, які прямо залежать від постачання українського зерна.

«Цілями ворожих обстрілів у першу чергу є порти, цивільні судна та зерносховища», – пише Кулеба.

Він розповів, що за останні три місяці ворог здійснив майже 60 атак по півдню України. Їх наслідком стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів та 22 цивільних суден.Також відомо, що постраждали – 79 цивільних, серед них працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден.

«Кожен воєнний злочин задокументовано правоохоронцями. І росія буде відповідати за кожну атаку проти цивільних, людяності та міжнародного права», – зауважив Кулеба.

Нагадаємо, за останні дні ворог тричі бив по іноземним суднам в українських портах. У ніч проти 6 жовтня у порту «Південний» російська ракета пошкодила цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс, на якому було 6 тисяч тонн української кукурудзи. Це було двадцяте цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак.

7 жовтня увечері ворог вдарив балістичними ракетами, ціливши у портову інфраструктуру Одеси. Під удар потрапив суховантаж ОРТІМА під прапором Палау. Одна людина загинула, ще п’ятеро поранені. Тоді Кулеба вказував, що російські терористи цілеспрямовано намагаються зірвати роботу Українського зернового коридору.

9 жовтня увечері окупанти завдали удару балістичними ракетами по Одеській області. Під час атаки ушкоджень зазнало цивільне судно під прапором Панами – контейнеровоз «Shui Spirit».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь