В уряді підрахували, скільки заморожених активів рф мають бути доступні до кінця року

Політика

Уряд України очікує, що Рада ЄС затвердить рішення про надання країні спеціальної фінансової допомоги на 35 млрд євро за рахунок використання заморожених російських активів найближчим часом.Ці кошти стануть доступні до кінця 2024 року.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 11 жовтня, пише Урядовий портал.

«Постійні представники держав-членів Європейського Союзу погодили надання Україні спеціальної фінансової допомоги на 35 млрд євро за рахунок використання заморожених російських активів. Це велика перемога України, над якою ми працювали понад два роки. Я вдячний нашим європейським партнерам за це справедливе та сміливе рішення. Ми очікуємо, що Рада ЄС затвердить його вже найближчим часом. Кошти мають бути доступні для України вже наприкінці цього року», – сказав він.

Це дозволить уряду України повною мірою профінансувати пріоритетні видатки вже з початку 2025 фінансового року, додав прем’єр-міністр.

Західні країни затримують виділення Україні грошей із прибутку заморожених активів російської федерації.

А Японія готова надати Україні кредит під відсотки від заморожених російських активів. Токіо тісно співпрацює з партнерами з G7 та Україною щодо цього.

Європейська комісія представила послам ЄС три варіанти процедури продовження санкцій щодо заморожених російських активів на більш тривалий термін, що має вирішальне значення для забезпечення кредиту G7 для України в розмірі 50 мільярдів доларів.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь