В ЄС прокоментували рішення Монголії не арештовувати путіна

Політика, Світ

Європейський Союз висловив жаль, що влада Монголії не провела арешт, якого вимагав Міжнародний кримінальний суд, приймаючи російського диктатора володимира путіна.

Про це заявив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

Речник заявив, що ЄС взяв до відома візит путіна до Улан-Батора, незважаючи на те, що Монголія є учасницею Римського статуту Міжнародного кримінального суду і повинна була затримати путіна на підставі ордера прокурора МКС.

«ЄС шкодує, що Монголія, держава-учасниця Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС), не виконала свої зобов’язання за Статутом щодо виконання ордерів на арешт», – додав чиновник.

Він заявив, що ЄС підтримує розслідування прокурором МКС подій російсько-української війни і закликає всі держави-учасниці Римського статуту до повної співпраці в цьому напрямку.Раніше ми писали, що Євросоюз має запровадити економічні та політичні санкції проти Монголії за те, що вона не виконала своїх правових зобов’язань перед Міжнародним кримінальним судом щодо арешту путіна.

Також нагадаємо, що російський диктатор володимир путін прибув з візитом до Монголії вчора, 2 вересня. Країна мала його арештувати за ордером МКС, юрисдикцію якого Улан-Батор визнає. Однак Монголія відмовилась від цього, поставивши під удар свою міжнародну суб’єктність.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь