Вареники у каструлі більше не розварюються. Робимо тонке тісто, але в цьому рецепті воно зберігає форму
Тісто для вареників часто не витримує варіння, розвалюючись прямо в каструлі. З нашим тістом цього більше ніколи не станеться. Готується воно тонким, ніжним, але дуже стійким до термообробки. Покращимо і картопляну начинку: тепер звичні на вигляд вареники всі визнають справжнім делікатесом.
Покроковий рецепт приготування страви:
Спочатку приготуємо тісто. У мисці просіюємо 500 г борошна, робимо заглиблення в борошні і розбиваємо в нього 2 яйця.
У невеликій мисці змішуємо 190 мл гарячої води та 60 мл олії. Додаємо одну чайну ложку солі в борошно з яйцями, потім вливаємо в борошно суміш із водою та олією. Замішуємо тісто, додаючи борошно, при необхідності.
Тісто має бути тугим. Додатково можна додати до 100 г борошна у процесі замішування. Вимішуємо тісто до гладкості, забираємо в мішечок і даємо постояти 20-30 хвилин. Тепер приготуємо начинку. Очищаємо та нарізаємо на кубики 1 кг картоплі. Варимо до готовності.
Паралельно чистимо і ріжемо 350 г цибулі кубиками. У сковороді розплавляємо 120 г вершкового масла і смажимо цибулю до золотистого кольору. Зливаємо воду з вареної картоплі і перетворюємо у пюре, додаючи 100 мл молока.
Додаємо підсмажену цибулю з олією в пюре, перемішуємо. На смак регулюємо сіль і додаємо чорний перець. Тепер можна приступити до ліплення вареників. Ділимо тісто на чотири частини, розкачуємо і вирізаємо кружечки. Кладемо в них начинку та ліпимо вареники.
Варимо вареники після закипання води 3 хвилини. Подаємо гарячими з вершковим маслом та зі сметаною.
Зі зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 90 вареників.
Ось що нам знадобиться:
Тісто:
борошно – 600 -650 г
сіль – 1ч.л.
вода – 190 мл
соняшникова олія – 60мл
яйця – 2 шт
Начинка:
картопля – 1кг
цибуля – 350 г
сіль за смаком
молоко – 100мл
вершкове масло – 120г
зелень кропу – за бажанням