Вареники в каструлі тепер не готую. Тісто для вареників: два рецепта!

Життя

Смачні вареники з сиром і два рецепта тіста для вареників – один на кип’ятку, а другий – на молоці.

за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування тіста на кип’ятку вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • кип’яток – 1 склянка;
  • яйце – шт;
  • олія соняшникова – 3 ст.л;
  • сіль – 0.5 ч.л.

Для приготування тіста на молоці вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • молоко і вода – по 100 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • олія соняшникова – 1 ст.л;
  • сіль – 1 ч.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • сир – 350 г;
  • масло вершкове розтоплене – 3-4 ч.л;
  • жовток – 1 шт;
  • сіль дрібка, за смаком і бажанням цукор.

Процес приготування тіста

У просіяне борошно додаємо яйця, сіль і соняшникову олію. Перемішуємо виделкою.

Вливаємо кип’яток і збираємо виделкою тісто в клубок, потім вимішуємо руками, але акуратно, щоб не обпектися.

Прибираємо тісто в пакет на 15 хвилин.

Сир розминаємо і змішуємо з сіллю розтопленим вершковим маслом і жовтком.

Порада: якщо ви любите солодкі вареники, тоді додавайте цукор. Робимо вареники як зазвичай.

У деко ставимо сітку і змащуємо її олією, викладаємо вареники і відправляємо в парову піч.

Не забуваємо поставити контейнер з водою.

Готуємо 10 хвилин при середньому парі. Або просто варимо вареники в каструлі.

Змішуємо вареники з вершковим маслом і подаємо зі сметаною.

Борошно (частину) змішуємо з теплою водою і теплим молоком, яйцем і сіллю.

Вимішуємо тісто, потім вливаємо олію, вмішуючи її в тісто разом з борошном.

Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Формуємо вареники.

Пробуйте і вибирайте яке тісто вам найбільше сподобалося.

Залишити відповідь