Вчені виявили нову планету, яка важча за Землю у десятки разів

Політика

Астрономи виявили новий світ під назвою TOI-5005 b, який знаходиться на відстані 685 світлових років від Землі. Ця планета обертається навколо зірки, схожої на Сонце, і має значні розміри: вона приблизно в шість разів більша за Землю та в понад 30 разів важча.

Основні характеристики TOI-5005 b:

– Розмір: радіус планети в 6,25 разів більший за радіус Землі.
– Маса: 32,7 рази більша, ніж у Землі.
– Щільність: 0,74 г/см³.
– Оберт навколо зірки: планета робить повний оберт за 6,31 земних днів.
– Відстань від зірки: лише 0,066 астрономічних одиниць (приблизно 10 млн км). Для порівняння, Земля віддалена від Сонця на 150 млн км.
– Середня температура: 767 градусів Цельсія.
Яскравість зірки TOI-5005 робить цю планету чудовим кандидатом для вивчення її атмосферних і орбітальних характеристик, що може дати нові дані про планетарні системи, схожі на нашу.Раніше ми писали, що учені вперше зробили повну карту нейронних звʼязків головного мозку тварини — це виявилась фруктова муха, дрозофіла. Тепер цією картою можна мандрувати, як у Google Maps — вона допоможе вивчати людський мозок.

Також нагадаємо, що космічний корабель Dragon компанії SpaceX пристикувався до Міжнародної космічної станції. Він має забрати двох американських астронавтів, які через проблеми їхнього корабля Boeing Starliner застрягли на орбіті.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь