Вчора поховали у Львові родину Базилевичів, а сьогодні коли люди прийшли на могилу, то ахнули від побаченого… Фото

Світ

У Львові проводять в останню путь родину Базилевичів – матір Євгенію і її троє доньок Дарію, Ярину та Емілію, які загинули 4 вересня внаслідок російської атаки на Львів.

РБК-Україна розповідає про те, як проходить прощання з родиною Базилевичів.

Прощання із родиною Базилевичів

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФ

Родину відспівали у Гарнізонному храмі Петра і Павла у Львові. Опісля проведуть загальноміську церемонію прощання біля Ратуші на площі Ринок. Глава родини Ярослав, який єдиний із сім’ї вижив під час атаки, отримавши численні травми, зміг прийти попрощатись із близькими.

Провести родину в останню путь прийшли сотні львів’ян. Багато людей принесли на прощання соняшники – саме із цими квітами була загибла Дарина на сімейному фото, яке облетіло усю Україну після трагедії.

Ярослав Базилевич прощається з родиною (фото: Маркіян Лопачак)

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПрощання із родиною Базилевичів (фото: Суспільне Львів)

На прощання прийшли представники “Пласту”, оскільки загиблі протягом багатьох років були учасниками організації. Сім’ю Базилевичів поховають на Личаківському кладовищі.

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПрощання із родиною Базилевичів (фото: Еспресо Захід)

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФПлаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФЛюди на прощання несли соняшники (фото: LMN)

Додамо також про те, що сьогодні у Львові відбулося одразу 8 похоронів – 6 цивільних, які загинули під час російської атаки та 2 військових, які полягли на фронті.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100001214587328%2Fvideos%2F1636529813586215%2F%3Fidorvanity%3D1785342108299314&show_text=false&width=278&t=0

Що відомо про загиблу родину

43-річна Євгенія співпрацювала з гільдією Українських парфумерів, була випускницею Львівського інституту менеджменту. У лютому 2024 року жінка відсвяткувала 26 років подружнього життя зі своїм чоловіком Ярославом.

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФЄвгенія Базилевич (фото: Комерсант)

21-річна Ярина працювала менеджеркою в офісі “Львів – молодіжна столиця Європи”. Вона була випускницею Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФЯрина Базилевич (фото: Facebook/Пласт)

18-річна Дарія навчалася на другому курсі програми “Культурологія” Гуманітарного факультету УКУ, була менторкою “Лабораторії волонтерства” УКУ. За спогадами знайомих вона була активною студенткою. Дівчина також займалась в театральній студії.

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФДарія Базилевич (фото: Український католицький університет)

7-річна Емілія була ученицею другого класу початкової школи “Світанок”, також відвідувала музичну школу. У пам’ять про дівчинку у закладі освіти провели хвилину мовчання.

Плаче все місто. У Львові прощаються із родиною Базилевичів, чиє життя забрала РФЕмілія Базилевич (фото: Facebook/Львівська музична школа)

Додамо також про те, що глава родини Базилевичів Ярослав походить з роду Івана Франка, він онук Зоряна Базилевича, небожа Ольги Франко.

Сусіди Базилевичів розповідають, що це була інтелігентна родина, яка дотримувалась українських традицій. Вони були доволі відомі та шановані у Львові.

“Я знаю сім’ю на цьому фото понад 20 років. Не кажіть нам, що це тільки Путін. Вся Росія несе відповідальність за те, що вони роблять з Україною і нашими життями. Якщо світ думає, що війна закінчилася – це не так”, – написала проректорка УКУ Софія Опацька.

Як зазначив у своєму дописі Садовий, ця церемонія — найстрашніше, що він бачив у житті.

“4 труни. 4 хрести. Одна сім’я. Це найстрашніше, що я бачив в житті”, — саме так він підписав фото з похорону.

На знімку, який розчулив сотні людей, зображено чотири білих труни і стільки ж білих хрестів.

Нагадаємо, що о 14:00 6 вересня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла попрощались з чотирма членами родини Базилевич — 43-річною Євгенією і трьома дівчатами — 7-річною Емілією, 18-річною Дариною та 21-річною Яриною. На подію зібрались десятки людей, які вшанували пам’ять родини патріотів та підтримати вцілілого батька — Ярослава Базилевич.

У мережі під дописом Садового за кілька хвилин зібралась майже тисяча співчутливих коментарів. Користувачі щиро співчувають горю батька та бажають йому сил витримати таку втрату.

Деякі люди кажуть, що Україна помстить за кожного вбитого Росією українця.

Також є коментарі, в який користувачі закликають Захід докладати максимум зусиль до зупинки війни.

Раніше “Телеграф” розповідав, що відомо про членів загиблої родини Базилевичів та ким вони були.

Залишити відповідь