Велика Британія ввела санкції проти двох російських олігархів

Політика, Світ

Велика Британія додала до підсанкційного списку двох російських олігархів. Їх активи заморожені, також були застосовані санкції щодо трастових послуг.

Про це заявили в уряді Британії.

Сьогодні, 11 жовтня, уряд Великої Британії вніс дві зміни до списку осіб, які підпадають під режим санкцій проти рф. А саме, до списку були внесені Андрій Ігорьович Мельниченко та Григорій Вікторович Березкін.

Як і раніше, щодо цих осіб поширюється заморожування активів, санкції щодо трастових послуг та заборона на поїздки, а також транспортні санкції.

Андрій Мельниченко – основний бенефіціар міжнародного виробника добрив “Єврохім” та вугільно-енергетичної компанії “СУЕК”, кожна з яких входить до числа найбільших у світі у своїй галузі. він є членом рад директорів в обох компаніях, а протяом останніх 20 років брав участь у створенні ряду найбільш успішних російських корпорацій.З 2022 року Мельниченко перебуває під персональними санкціями ЄС через російську агресію.

Григорій Березкін – олігарх, наближений до російського диктатора володимира путіна та власник групи компаній “ЄСН”. Основні сфери діяльності компаній – нафтова промисловість та електроенергетика, медіа та венчурні інвестиції. Він є членом ради директорів ВАТ “РЖД”, опікунської ради МДУ ім. Ломоносова та Опікунської ради фонду підтримки соціального підприємництва “Назустріч змінам”.

Крім Британії, Березкін вже перебуває під санкціями Канади, Австралії, Швейцарії та України.

Раніше суд Європейського Союзу у Люксембурзі відмовився знімати санкції з російського підприємця, засновника групи Уралхім Дмитра Мазепіна.

Крім того, суд Європейського Союзу відхилив вимоги російських олігархів Геннадія Тимченка, Єлени Тимченко, Михаїла Фрідмана, Петра Авена та Германа Хана щодо скасування європейських санкцій.

Нещоддавно суд Євросоюзу відхилив колективний позов російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена і Германа Хана, які вимагали зняти з них санкції ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь