Великодній апельсиновий крафін з родзинками.

Uncategorized, Життя

Хочете спробувати щось нове замість традиційної паски? Апельсиновий крафін – це оригінальна альтернатива класичній випічці, яка поєднує ніжність листкового тіста, насичений аромат цитрусів та солодкості родзинок.

Минулого року я вирішила замінити звичайну паску на крафін, і він став справжнім фаворитом! Цього року знову готую його, адже діти та гості були у захваті.

Що таке крафін? Це унікальний десерт, який поєднує легкість круасану та форму мафіну. На перший погляд рецепт може здатися складним, але якщо дотримуватися інструкції, все вийде навіть у новачка!

Покроковий рецепт приготування страви:
У теплому молоці розчиніть 1 ст. л. цукру та дріжджі.Додати 2 ст. л. борошна, перемішайте і залиште на 10 хвилиндо появи бульбашок.

В окремій мисці змішайте: яйце, жовтки, апельсиновий сік, 100 г цукру, 40 г розтопленого масла та дрібку солі. Додайте опару, потім поступово всипте просіяне борошно . Замісити еластичне тісто, накрити рушником і залишити на 40 хвилин для підйому.

Розділіть тісто на дві частини. На присипаній борошном поверхні розкатайте кожну частину у тонкий пласт. Змастіть м’яким вершковим маслом, рівномірно посипте розпареними родзинками та мигдальними пелюстками. Скачайте першу частину тіста в рулет, потім загорніть його у другий шар тіста. Розріжте рулет упоперек наполовину, не дорізаючи до кінця. Скрутіть кожну половинку спіраллю зрізом назовні, формуючи гарну шарувату текстуру.

Викладіть крафін у змащену олією форму. Випікайте 10 хвилин при 200°C, щоб утворилася хрустка скоринка. Потім зменште температуру до 170 ° C і випікайте ще 40 хвилин.

Дайте крофіну трохи охолонути. Присипте цукровою пудрою та подавайте до столу.

Корисні поради:

Дріжджі: можна замінити свіжі дріжджі на 6 г сухих.
Родзинки: перед використанням замочіть у теплій воді або апельсиновому соку – це надасть йому соковитості.
Борошно: обов’язково просійте перед замісом, щоб тісто стало повітряним.
Охолодження: не розрізайте крафін відразу – він стає смачнішим після повного охолодження.
Цей ароматний та повітряний крафін – ідеальний великодній десерт, який точно сподобається всій родині!

Ось що нам знадобиться:
80 мл теплого молока
18 г свіжих дріжджів (або 6 г сухих)
410 г пшеничного борошна
1 яйце
2 яєчні жовтки
2 ст. л. апельсинового соку
40 г розтопленого вершкового масла
1 дрібка солі
100 г цукру
Для начинки:

100 г родзинок
50 г мигдальних пелюсток
100 г м’якого вершкового масла (для змащування тіста)
1 ст. л. цукрової пудри (для прикраси)

Залишити відповідь