Венесуела видала ордер на арешт президента Аргентини Хав’єра Мілея за «крадіжку» літака

Політика, Світ

Прокуратура Венесуели видала ордери на арешт президента Аргентини Хав’єра Мілея, секретаря президента Каріни Мілей та міністра безпеки Патрісії Буллріч.

Про це повідомив генпрокурор Венесуели Тарек Вільям Сааб в ефірі телеканалу VTV.

Сааб запевнив, що «викрадення» літака Emtrasur є «злочином на борту належним чином зареєстрованого літака і проти венесуельців».

Він також зазначив, що прокуратура призначила спеціалізованого прокурора із захисту прав людини для проведення розслідування проти Мілея і Буллріч за «масові систематичні напади на вразливе населення Аргентини», оскільки, на його думку, «скоєні безчинства», особливо проти пенсіонерів і людей похилого віку, є злочинами проти людяності.

Вантажний літак Boeing 747 венесуельської компанії Emtrasur був заарештований в аргентинському аеропорту у 2022 році. На початку 2024 року суд вирішив передати повітряне судно до США, після чого його було знищено.7 вересня Аргентина закликала прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Каріма Хана подати клопотання, щоб видати ордери на арешт Ніколаса Мадуро та інших лідерів Венесуели.

Раніше ми писали, що Аргентина запросила ордер на арешт диктатора Венесуели Ніколаса Мадуро у Міжнародному кримінальному суді.

Також нагадаємо, що венесуельський суддя видав ордер на арешт колишнього кандидата в президенти від опозиції Едмундо Гонсалеса. Він був головним опонентом чинного глави держави Ніколаса Мадуро на виборах.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь