Венесуела видала росії двох колумбійців, які воювали за Україну

Політика, Світ

ФСБ росії 30 серпня повідомила, що затримала двох громадян Колумбії, які, за заявою спецслужби, брали участь у бойових діях на боці України як найманці.

За інформацією колумбійської газети El Tiempo, обох колумбійців було затримано в столиці Венесуели, Каракасі, і екстрадовано до росії.

Сестра одного із затриманих повідомила El Tiempo, що вони привернули увагу венесуельських поліцейських тим, що мали уніформу української армії. Олександр Арте та Хосе Арон Медіна, як повідомляється, прямували додому до Колумбії із зупинкою в Каракасі.

Влада Колумбії, Венесуели та росії подію не коментувала. Про можливу екстрадицію пише також Politico та російське видання Readovka. Затримання та подальше висилання колумбійців у Каракасі, якщо воно справді мало місце, стало першим відомим випадком екстрадиції до Росії громадян іноземних держав, які воювали на боці України.ФСБ також опублікувала відео, на якому, ймовірно, колумбійців ведуть коридором СІЗО «Лефортово». Спецслужба повідомляє, що проти громадян Колумбії порушено кримінальну справу за найманство. За цим обвинуваченням їм загрожує до 15 років. ФСБ при цьому не пояснила, де і коли було затримано колумбійців.

Нагадаємо, що Вищий трибунал правосуддя (TSJ) підтвердив офіційні результати президентських виборів у Венесуелі після того, як Організація Об’єднаних Націй попередила, що суду бракує незалежності та неупередженості.

Сполучені Штати Америки назвали переможцем нещодавніх спірних президентських виборів у Венесуелі Едмундо Гонсалеса. На голосуванні він був головним опонентом чинного глави держави Ніколаса Мадуро.

Президент Бразилії Лула да Сілва запропонував провести повторні вибори у Венесуелі, де і влада, і опозиція заявили про перемогу. Ідею да Сілви підтримав лідер США Джо Байден.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь