Венесуелу охопили протести після викрадення адвоката

Політика, Світ

Лідерка венесуельської опозиції Марія Коріна Мачадо звинуватила режим Ніколаса Мадуро у викраденні одного з її ключових союзників.

Про це пише The Guardian.

Активісти кажуть, що понад 1600 людей затримали під час репресій після ультрасуперечливих виборів, які відбулися 28 липня. Раніше Сполучені Штати та 10 латиноамериканських держав оприлюднили спільну заяву, у якій відмовилися визнавати законність рішення венесуельського верховного суду про визнання Мадуро переможцем президентських перегонів.

Зараз люди вийшли на вулиці з протестами. У вівторок у Каракасі одну з найважливіших постатей опозиції та адвоката Перкінс Роча.

«Його схопили на вулицях Каракаса, мабуть, таємна поліція Мадуро», ‒ зазначає видання.У середу прихильники опозиції опублікували детальні підрахунки голосів, які, на думку експертів, підтверджують перемогу кандидата від опозиції Едмунда Гонсалеса. Вони намагаються тиснути тиск на Мадуро, щоб той погодився на перехід влади шляхом переговорів.

«Вони хочуть перемогти нас, відволікти нас і налякати на нас. Ми продовжуватимемо рухатися вперед заради Перкінса, усіх ув’язнених і тих, кого переслідують, а також заради всієї Венесуели», ‒ написала Мачадо у Твіттері (X).

Нагадаємо, що Вищий трибунал правосуддя (TSJ) Венесуели підтвердив офіційні результати президентських виборів у країні після того, як Організація Об’єднаних Націй попередила, що суду бракує незалежності та неупередженості.

Перед цим панамський президент Хосе Рауль Муліно запропонував венесуельському колезі Ніколасу Мадуро сприяти від’їзду з країни після скандальних виборів у третю державу, для забезпечення політичного переходу. Той відкинув цю пропозицію.

Сполучені Штати Америки назвали переможцем нещодавніх спірних президентських виборів у Венесуелі Едмундо Гонсалеса. На голосуванні він був головним опонентом чинного глави держави Ніколаса Мадуро.

Президент Бразилії Лула да Сілва запропонував провести повторні вибори у Венесуелі, де і влада, і опозиція заявили про перемогу. Ідею да Сілви підтримав лідер США Джо Байден.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь