Вересень став рекордним по ліквідації російських загарбників за весь час війни

Політика

У вересні російська армія у війні з Україною в середньому втрачала щодня 1271 людину — вбитою або важкопораненою. Так, перший місяць осені 2024 року став найбільш смертоносним для армії рф.

Свої підрахунки зробило видання Telegraph.

Зазначають, що ця кількість перевищила попередній найвищий рівень втрат, який зафіксували у травні. Тоді російська армія щодня втрачала в середньому 1262 людини вбитими та пораненими.

Окрім цього, вересень також став п’ятим місяцем поспіль, коли російські війська втрачали щодня понад тисячу солдатів на день. За словами аналітиків, такий високий рівень втрат пов’язаний з російською тактикою масових піхотних, себто «м’ясних» штурмів.

Водночас представники британської розвідки вважають, що російський наступ, який триває вже понад рік, триватиме й надалі, хоч перемоги для армії рф даються дорогою ціною.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Сили оборони ліквідували понад 665 тисяч російських окупантів, понад 19,2 тисячі артилерійських систем, понад 17,7 тисячі ББМ та 8 945 танків.Сили оборони України 9 жовтня успішно уразили базу зберігання БпЛА «шахед» поблизу населеного пункту Октябрьский в Краснодарському краї.

В ніч на 18 вересня українські дрони, керовані СБУ, ГУР та СЗГ, завдали нищівного удару по великому складу ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони рф у населеному пункті Торопець Тверської області.

У російському порту «Кавказ» загорівся залізничний пором із паливом. Він зазнав удару ЗСУ і врешті-решт затонув.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь