Весь Галицький базар чув, як я сварилася з молодою продавчинею. Бо ніхто не сміє мене називати таким образливим словом!Мені 65 нещодавно виповнилося. Для когось то вже пенсійний вік і треба списувати людину. Але я себе досить добре почуваю. Є ще сили на те, аби зранку вийти на прогулянку з песиком, піднятися на 9 поверх без ліфта. Я ще можу навіть присідати та прес качати.Однак не люблю, коли інші, а особливо незнайомі люди, називають мене,

Події України

https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https://poshepky.com/ves-galytskyj-bazar-chuv-yak-ya-svarylasya-z-molodoyu-prodavchyneyu-bo-nihto-ne-smiye-mene-nazyvaty-takym-obrazlyvym-slovom/?utm_medium=fb_rek&layout=button&size=large&appId=1984205051792751&width=168&height=36

Мені 65 нещодавно виповнилося. Для когось то вже пенсійний вік і треба списувати людину. Але я себе досить добре почуваю. Є ще сили на те, аби зранку вийти на прогулянку з песиком, піднятися на 9 поверх без ліфта. Я ще можу навіть присідати та прес качати. 

Звісно, мої онуки називають мене “бабуня”, “бабця”, “бабусенька”. Це дуже приємно і так гріє душу, що словами не передати. Ну не будуть Сашуля та Дмитрусик називати мене “Галька”, то якось фамільярно. Коли вони вперше сказали “ба” і показали на мене пальчиком, то я ледь не заплакала від щастя. 

Однак не люблю, коли інші, а особливо незнайомі люди, називають мене “баба”. То наче якесь зверхнє ставлення, насмішка та приниження. Нормально, коли звертаються “пані”, “жіночко” або просто “ви”. Це шановано та приємно. 

Але вчора я аж нотації читала одній нахабі. Пішла після роботи на Галицький базар, аби купити собі додому молочка та сметанки.Розглядаю товар, а одна молода продавчиня кричить:

– Бабо, то свіже, купуйте!

– Я вам не баба, а покупець. Ви не вмієте до людей нормально звертатися? 

– То мене ще стара баба має вчити, як до неї звертатися? Цирк, люди добрі. Краще рухайтеся і не затримуйте чергу!

І знаєте, жіночки, які стояли за мною, також почали обурюватися. Але їх дратувала не поведінка молодої продавчині, а я. “Та скільки можна чекати?!”, “Що за скандал розвели через те звернення?”, “Людина до вас нормально говорила, а ви накинулися на бідолашну”.

Я нічого не купила на базарі. Настрій зіпсувався остаточно, ледь не плакала

От знаєте, мені здається, що молоді треба почитати такі лекції, як правильно звертатися до літних людей. Так я вже не молодиця, а пані в літах. Але слово “баба” дратує так сильно. Наче от ти не людина, а якийсь старий мотлох і після 60 життя припиняється!

Я почуваюся краще навіть від невістки. Вона сама каже, що заздрить моїй витривалості та силі, називає живчиком. 

Шановні, будь ласка, запам’ятайте одне – слово “баба” звучить для нас дуже і дуже образливо. Це вже не звертання, а просто зневага та хамство! 

На Вашу думку, читачка має рацію? А що Ви можете сказати про такий вік? 

Ця розповідь заснована на правдивій історії, якою поділився наш читач. Будь-яка схожість з реальними назвами чи місцями є випадковістю. Усі фото в статті є ілюстративними.

Залишити відповідь