Відео: на Сумщині через постійні обстріли окупантів згоріло 50 гектарів лісу

Політика

У Сумській області через постійні обстріли російських окупантів знищено 50 гектарів лісу. Ворожі атаки стали причиною масштабних лісових пожеж.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс у Facebook.

Протягом останньої доби в лісах Сумської області виникло 13 лісових пожеж, вони охопили мінімум 50 гектарів.

“Причиною стали безперервні обстріли, що тривають як вдень, так і вночі. Через суху погоду та вітер полум’я поширюється з шаленою швидкістю”, – йдеться у повідомленні.

Лісівники намагаються стримати вогонь, але вони можуть працювати лише в доступних зонах через небезпеку та заміновані території.За останніми даними, у Свеській філії виникло 11 пожеж на площі 47,3 гектара, також на території філії були виявлені бляшанки з запальною сумішшю, які ворог скидає за допомогою дронів, які і могли стати головною причиною численних загорянь.

Завдяки діям лісової охорони всі пожежі були оперативно ліквідовано.

У Сумській філії зафіксовано дві пожежі, площа складає мінімум 5 гектарів (інформація уточнюється). Одну пожежу ліквідували, а іншу намагаються загасити з 19:00 19 вересня, о 03:00 її було локалізовано.

19 вересня вдарили керованою авіаційною бомбою по геріатричному пансіонату в Сумах. Серед 12 поранених є важкі, у лікарні помер 1 постраждалий.

Раніше уночі 17 вересня російські загарбники завдали масованого авіаційного удару по об’єктах енергетичної системи у Сумській області.

Через влучання по об’єктах критичної інфраструктури були знеструмлені усі об’єкти водоканалу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь