Відео: У морі зіткнулися кораблі берегової охорони КНР та Філіппін

Політика, Світ

Кораблі берегової охорони Китаю і Філіппін зіткнулися в суботу на спірній ділянці в Південнокитайському морі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що сторони звинуватили у зіткненні одна одну.

Представник берегової охорони Китаю Лю Децзюнь звинуватив судно берегової охорони Філіппін у тому, що воно навмисно спричинило зіткнення в «непрофесійний і небезпечний спосіб» поблизу рифу Сяньбінь у суботу. У заяві зазначається, що китайська морська поліція вживатиме необхідних заходів для захисту від подібних дій.

Водночас командувач берегової охорони Філіппін Джей Тарріела заявив на брифінгу, що корабель китайської берегової охорони «прямо і навмисно протаранив» філіппінське судно. «Корабель берегової охорони Філіппін не провокував китайський корабель», — стверджує Тарріела.

За його словами, внаслідок зіткнення було пошкоджено філіппінський корабель.

25 серпня уряд Філіппін заявив, що кораблі берегової охорони Китаю поблизу спірної мілини Сабіна в Південнокитайському морі застосували проти філіппінського судна забезпечення водомети та спровокували зіткнення суден. При цьому берегова охорона Китаю звинуватила філіппінське судно в навмисному небезпечному наближенні до китайського корабля, що призвело до їх зіткнення.

Нагадаємо, що у Нідерландах у військово-морському порту Ден Хелдер нетривалий час вирувала пожежа на фрегаті Zr. Ms. Evertsen.
рф планувала диверсію на авіаційній базі НАТО в Гайленкірхені на заході Німеччини.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь