Відео: У Нідерландах кліматичні активісти диваном заблокували трасу

Політика, Світ

Кліматичні активісти з ініціативи «Останнє покоління» кілька годин безперешкодно блокували трасу у Гаазі, скориставшись страйком поліції, перш ніж їх почали розганяти.

Про це повідомляє NOS.

Активісти з’явилися на місці акції у Гаазі о 12:00 та у межах міста заблокували трасу А12 – одну з ключових транспортних артерій, що веде від Гааги до Утрехта. Це вже не перша подібна акція.

До протесту долучилися близько 500 осіб. Деякі розбили на дорозі намети, заявивши, що планують залишатися на всю ніч.

За акцією спостерігала зовсім незначна кількість поліції у зв’язку з тим, що саме у цей час поліцейські пішли страйкувати з вимогою змінити систему раннього виходу на пенсію. Поліція завчасно оголосила, що у зв’язку з цим не буде втручатися у перебіг акції до 17 години.Після 17:00 правоохоронців побільшало, а в офіційному X (Twitter) поліції оголосили, що мер Ван Занен віддав розпорядження звільнити трасу від протестувальників, а у разі відмови виконувати вимогу їх будуть затримувати.

Нагадаємо, що в Італії цього літа розвісили сотні проросійських плакатів. На них закликали припинити підтримку України.

Раніше ми писали, що у тимчасово окупованій Луганській області протягом останнього тижня вирували масштабні пожежі, зокрема на околицях міста Антрацит.

Також нагадаємо, що російські окупанти продовжують політику стосовно мілітаризації дітей на окупованих територіях України. Ворог хоче розширити свій мобілізаційний ресурс.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь