Відео: зграя пінгвінів зацікавлено розглядає українського полярника

Політика

Українські полярники зі станції «Академік Вернадський» кажуть, що в Антарктиці людям не можна наближатися до тварин, але навпаки це правило не працює.

Чимало мешканців льодяного континенту залюбки розглядають наших учених, розповідають у Національному антарктичному науковому центрі.

«Особливо це стосується найчисленніших сусідів наших полярників – субантарктичних пінгвінів. Здебільшого вони не бояться людей і часом самі виявляють до них цікавість.

Тож якщо присісти на камінчику десь поруч з океаном і поринути в думки, то можна незчутися, як поруч з’явиться чимало пінгвінів», – кажуть у НАНЦ.

Там опублікували відео, на якому видно, як зграя чорно-білих птахів рушила в бік озонометриста 29-ї Української антарктичної експедиції Сергія Якущенка і стала зацікавлено роздивлятися його. Це сталося на мисі Пінгвін-Пойнт острова Галіндез.«Інколи ж пінгвіни навіть намагаються спробувати на дзьоб елементи одягу чи екіпірування полярника. Наприклад, посмикати за шнурки на черевиках», – кажуть у НАНЦ.

Крім того, деякі пінгвіни гніздують досить близько до станції, а часом навіть використовують для цього її споруди. Завдяки цьому українські полярники можуть спостерігати за птахами прямо з вікон «Вернадського».

Раніше ми писали, що в Антарктиді поблизу української антарктичної станції «Академік Вернадський» гніздяться тисячі субантарктичних пінгвінів. Їх впізнають а червоним дзьобом та білими смугами на скронях.

Також нагадаємо, що поблизу станції «Академік Вернадський» вперше цього року народився тюлень Ведделла. Новонароджений хлопчик побачив світ на острові Вінтер, який розташований навпроти острова Галіндез.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь