Відклав термінову операцію: помер комбат «Чорномор»

Події України


Командир батальйону «Чорномор» давно міг демобілізуватися за віком та станом здоровʼя, зазначила правозахисниця.

У п’ятницю, 25 жовтня, помер командир 420 окремого батальйону безпілотних систем полковник Сергій Ліпський, який мав позивний позивним «Чорномор».

Про смерть воїна повідомив спецпідрозділ «Хорт» на своїй сторінці у Facebook. Про час та місце прощання мали повідомити пізніше. 

Правозахисниця Ольга Решетилова на своїй сторінці у соцмережі повідомила, що «Чорномор» за віком та станом здоровʼя давно міг демобілізуватися, і у липні мав перенести термінову операцію, але він її відклав, бо його призначили комбатом. 

«Я дуже добре памʼятаю його слова «мені довірили батальйон». Не призначили командиром, а довірили. Він відкладав операцію, тому що дуже цінував довіру і дуже боявся підвести своїх людей», — поділилася активістка.

За її словами, Ліпський мав велике добре серце, і воно «мало б ще битися, але не витримало 10 років війни і великої відповідальності за людей, яких він так любив». Решетилова додала, що він багато років був начальником артилерії у 57 окремій мотопіхотній бригаді Збройних сил України, отримав два ордени Богдана Хмельницького і орден Данила Галицького. 

Воїн Дмитро Федоренко поділився, що познайомився з «Чорномором» у червень 2015 року у районі селища Нью-Йорк (Донецька область):



Джерело

Залишити відповідь