Відмінна заміна магазинному хлібу: булочки на сковороді (їмо і з ковбасою, і з варенням)

Життя

Магазинний хліб не завжди смачний і свіжий, а піч кожен раз хліб в духовці — завдання не з легких … Саме тому я знайшла відмінне рішення цих проблем. Просто час від часу я готую невеликі булочки, які потім відмінно йдуть з варенням, маслом чи ковбасою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Рецепт хлібних булочок

Щоб зробити цю дивовижну закуску, нам знадобляться такі інгредієнти, як:

  • склянка борошна;
  • чверть склянки молока або води;
  • чайна ложечка сухих дріжджів;
  • яйце;
  • дрібка солі;
  • половина чайної ложечки цукру;
  • столова ложка вершкового масла.

І в першу чергу наливаємо в миску молоко кімнатної температури, всипаємо туди дріжджі і перемішуємо. В іншу миску насипаємо борошно і робимо в середині отвір, куди потім додаємо цукор, яйце і масло.

Злегка перемішуємо все, а потім додаємо туди дріжджі. Тепер слід замісити пружне еластичне тісто, накрити його тканиною і залишити в спокої на півгодинки, щоб обсяг тесту збільшився вдвічі. Потім тісто розгортаємо товстим шаром і вирізаємо з нього кружечки за допомогою склянки чи спеціальної формочки. Потім булочки накриваємо тканиною і даємо настоятися 15 хвилин

Далі на вогонь ставимо сковороду з антипригарним покриттям і печемо там булочки під кришкою протягом семи хвилин. Після цього булки перевертаємо, знову накриваємо кришкою і готуємо їх до тих пір, поки їх скоринка не стане золотистою. І до речі, при бажанні, можна спекти не багато булочок, а всього один великий хліб, виклавши на сковороду все розкачане тісто цілко

Залишити відповідь