Відмовилися від ВЛК – сядете на 5 років: як захистити себе

Життя, Суспільство

Деякі представники ТЦК часто перегинають та починають загрожувати військовозобов’язаним. Тому важливо знати свої права та вміти їх відстоювати

Процес мобілізації в Україні не припиняється від початку повномасштабного вторгнення російської федерації. За цей час українці бачили безліч скандалів за участю військовозобов’язаних та представників ТЦК. Здавалося б, усі вже обізнані про свої права і повинні вміло їх відстоювати, проте трапляються ситуації, коли люди трапляються в скандали та не знають як поводитися.

Адвокат Дарія Голодняк у мережі TikTok розповіла, як не потрапити на вудку ТЦКашкников і не сісти у в’язницю на 5 років за відмову від проходження ВЛК.

Ситуація виглядає так. Іноді, коли ТЦК привозять людей у ​​військкомати, і починають тиснути, щоб ті писали відмову від проходження ВЛК, внаслідок чого можна мережу у в’язницю на 5 років, необхідно знати, як поводитися, щоб уникнути терміну.

Адвокат рекомендує, при відмові від проходження ВЛК вказувати причину, яка полягає у відсутності медичних документів та виписок, які містять інформацію про проблеми зі здоров’ям. У такому разі жодної кримінальної відповідальності не передбачено. Військовозобов’язаного повинні відпустити, вручити повістку, та вказати дату, коли необхідно з’явитися на ВЛК із необхідними документами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таким чином, кожна людина може розраховувати на об’єктивну оцінку власного здоров’я представниками ВЛК та можливість отримати відстрочку за станом здоров’я.

@brunettein_court

СЯДЕШ НА 5 РОКІВ ЯКЩО ВІДМОВИШСЯ ВІД ОГЛЯДУ ВЛК#адвокатдаріяголодняк #військовийадвокатдаріяголодняк #влк #відмовавідвлк #непридатність_до_служби #оскарженнявлк #оскарженнявлк #оскарженнявлкдаріяголодняк #мобілізація #тцкодеса #одесатцк

♬ оригинальный звук – brunette_in_court

Comments

comments

Залишити відповідь