Відстоював свободу України ще з 2014-го: на Тернопільщині прощаються з 29-річним воїном Тарасом Кучмієм

Життя
Відстоював свободу України ще з 2014-го: на Тернопільщині прощаються з 29-річним воїном Тарасом Кучмієм

Втратила мати єдиного сина. Молоденького, якому було лише 29 років, якому тільки б жити… Чим втамувати цей біль?

Тарас Кучмій із села Великі Чорнокінці відстоював свободу України ще з 2014 року. Коли розпочалася велика війна, теж став на захист Батьківщини. Він пройшов усі кола пекла.

6 жовтня під час ворожих штурмових дій біля Часового Яру Донецької області Тарас отримав множинні важкі поранення, після чого зник безвісти. Ці кілька днів рідні чекали, вірили, надіялися… Але побратими знайшли та забрали з поля бою Тараса загиблим.

Нині, 12 жовтня, Тарас навіки повертається до рідного дому. Вічна пам’ять Герою!

«Чорна стрічка на українському прапорі вчергове розвивається над селом Великі Чорнокінці Колиндянської громади. Ще одне повідомлення про загибель Героя підтвердилося. На щиті повертається додому КУЧМІЙ ТАРАС ВОЛОДИМИРОВИЧ, 05.02.1995 року народження.

6 жовтня 2024 року під час ворожих штурмових дій по ВП в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області отримав множинні важкі поранення, після чого зник безвісти. Чекали, вірили, надіялися… Але після проведення пошукових заходів знайшли мертвим старшого навідника гранатометного взводу старшого солдата Кучмія Тараса.

12 липня 2022 року Тарас був призваний на військову службу. Він відстоював свободу власної держави ще з 2014 року. Та, на жаль, не повернувся живим з поля бою російсько-української війни.

У цей гіркий час вся громада, депутатський корпус, виконавчий комітет сільської ради, односельці, побратими – всі глибоко сумують та висловлюють щирі співчуття матері та всій родині, разом з ними переживають велике горе. Та нема тих, які б змогли полегшити , розрадити і дати знову сенс жити щасливо матері, яка втратила єдиного люблячого сина. Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душах його близьких.

Світлий, добрий спомин про звитяжного захисника України назавжди залишиться у наших серцях. Він покинув цей світ, щоб приєднатися до небесного воїнства та навік стояти на захисті нашої країни», – повідомили у Колиндянській громаді.

Десятки людей залишають щирі співчуття рідним і жаль з приводу загибелі Героя.

«Душа невинна пішла до неба…

Та видно Ангелів там також треба!

Ворожа куля тебе скосила,

Боротись з нею не було сили!

Ти обіцяв єдиній мамі,

Що жити будеш, що будеш з нами !

Тобі, Тарасе, сім‘ю б створити;

А дзвони вже б’ють – нам тебе хоронити!

«Мамо прости, що все так склалось,-

Життя моє так рано обірвалось!

Я в серці твоїм житиму щоднини,

Пробач, але я впав за Батьківщину!» – Василь Паламар.

Нехай в небесній обителі буде легко і світло душі Героя!

Залишити відповідь