Влада Праги заборонила нічні тури у паби, бо хоче «культурніших» туристів

Політика, Світ

Міська рада Праги заборонила проводити у чеській столиці так звані «нічні тури у паби» – відвідування закладів у пізні години, яке організовували туристичні компанії.

Як пише The Guardian, таким чином депутати вирішили боротися з «надмірним вживанням алкоголю та пов’язаною з цим деструктивною поведінкою в нічний час».

Заступник мера Праги Їржі Поспішил заявив, що столиця «хоче бачити більш культурних та заможних туристів, а не тих, хто приїздить лише для того, щоб напитися».

Згідно з рішенням ради, туристичні компанії не зможуть організовано водити іноземців у паби між 10 годиною вечора та 6 ранку. Власники закладів стверджують, що не постраждають від такої заборони: зрештою, нікому не забороняють відвідування, а від галасливих компаній напідпитку не в захваті усі містяни.

Чехія утримує лідерство у світі за рівнем споживання пива: у середньому один громадянин випиває на рік 128 літрів. У багатьох пабах Праги вартість хмільного напою буквально менша, ніж звичайної води.Читайте також:

Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала уряди усіх країн підвищити податки на алкоголь і солодкі напої, щоб зменшити кількість смертей.

Міністерство економіки пропонує підвищити мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої. Чинний розмір був встановлений у 2021 році і більше не відповідає реальним витратам виробників на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв та потребує коригування.

⚡⚡⚡Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь