Влада Туреччини прокоментувала чутки, що Україна платила за байрактари зерном

Політика, Світ

У Туреччині звинуватили владу, що та передала Україні БПЛА в обмін на зерно, тоді як місцевим фермерам довелося своє збіжжя «закопувати в землю». В Анкарі це назвали нісенітницею.

Як повідомляє Укрінформ, відповідну заяву зробило Міністерство торгівлі Туреччини.

«Твердження про те, що «Україна заплатила за закуплені в нашої країни БПЛА та бойові БПЛА пшеницею, а турецька пшениця була закопана в землю», яке нещодавно було опубліковано деякими ЗМІ та поширене в соцмережах, є повною брехнею», – заявили в міністерстві.

У заяві зазначається, що наразі на імпорт пшениці в Туреччину запроваджено 130-відсоткове мито, щоб захистити власних аграріїв. Окрім того, імпорт пшениці в рамках режиму внутрішньої переробки було припинено з 21 червня по 15 жовтня 2024 року, враховуючи внутрішнє виробництво пшениці.

«Очевидно, що винесення нині таких звинувачень на порядок денний, пов’язування їх з експортом нашої країни в Україну БПЛА та бойових БПЛА, є свідомою спробою затьмарити експорт, досягнутий нашою державою в оборонній промисловості», – йдеться в заяві.Міністерство не вказує, які саме ЗМІ оприлюднили неправдиву інформацію.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України та турецька компанія Baykar Makina уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотників.

Міністерство оборони узгодило місце розташування центру обслуговування, поточного ремонту та модернізації безпілотних літальних апаратів Bayraktar в Україні.

Також ми повідомляли, що турецька компанія Baykar, яка є виробником легендарних ударних безпілотних апаратів Bayraktar, зареєструвалась в Україні та придбала земельну ділянку для будівництва.

Компанія Baykar Makina планує у майбутньому виробляти в Україні безпілотні винищувачі Bayraktar Kizilelma, а також безпілотники Bayraktar TB2 та Bayraktar Akinci.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь