Влітку рашисти стратили чотирьох українських військових у Вовчанську

Політика

Влітку окупанти у Вовчанську стратили чотирьох українських військових. Військові рф зробили це за наказом свого командування на території агрегатного заводу.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Прокурори розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених – військовослужбовців Збройних сил України, яких російські військові за наказом командування влітку 2024 року стратили на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ.

«Вказані факти документуються завдяки співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України», – наголосив керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Приводом для початку розслідування були допити військовополонених росіян, у процесі яких і отримано свідчення щодо вчинення вказаного злочину.Раніше ми писали, що слідчі Національної поліції України повідомили про підозру дев’ятьом жителям Донеччини, які за вказівкою російських сил катували українців на тимчасово окупованих територіях.

Також нагадаємо, що українські правоохоронці розслідують розстріл 16 полонених бійців ЗСУ на Покровському напрямку. Зокрема, вони вже встановили підрозділ окупантів, які могли здійснити цю страту.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь