Вночі Київ витримав чергову комбіновану атаку російський загарбників

Політика

Російські терористи вночі 27 серпня завдали комбінованого удару по Києву, застосувавши дрони та ракети. Українські захисники збили усі ворожі цілі.

Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, сили та засоби протиповітряної оборони від початку цієї доби знищили навколо Києва близько 15 ударних дронів та кілька ракет.

«Спочатку повітряна тривога була пов’язана із атакою ворожих дронів, попередньо типу «Shahed». Безпілотники заходили на місто хвилями та з різних напрямків. Близько третьої ночі противник підняв у повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети «Кинджал» через Київщину в напрямку західних областей України. Приблизно одночасно злетіли кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Попередньо, крилаті ракети Х-101 з цих бортів атакували Київ близько 5-ї ранку», – написав він у телеграмі.

Попко зазначив, що повітряний удар, як і вчорашній закінчився хвилями атак ударних дронів.«Все, що летіло на столицю України – знищено», – додав він.

У Києві повітряна тривога з початку доби оголошувалася чотири рази і тривала сумарно понад п’ять годин.

Нагадаємо, що тиждень в Україні почався з наймасованішої повітряної атаки по об’єктам критичної інфраструктури Дніпровського каскаду ГЕС. 26 серпня удари ракетами та безпілотниками були нанесені по  Каховській, Запорізькій, Канівській та Київській ГЕС. Лише у столиці повітряна тривога сумарно тривала 8,5 годин. Київська гідроелектростанція витримала, але загинули люди.

У ніч на 27 серпня російські агресори атакували Україну 10 ракетами різних типів та 81 ударним дроном типу «Шахед».

У ніч на сьогодні, 27 серпня, ворог обстріляв Кривий Ріг. Загарбники поцілили в готель, наразі відомо про двох загиблих українців.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь