Водогон до Миколаїва: Україна не змогла взяти кредит на будівництво

Політика

Міжнародні партнери відмовилися фінансувати будівництво нового водогону для Миколаєва з водозабором на Південному Бузі в районі Нової Одеси. Україна хотіла отримати кредит за прискореною процедурою.

Про це заявив міський голова Олександр Сєнкевич.

Він пояснив, що Агенція відновлення Миколаївської області вже провела всі технічні роботи та готова до початку будівництва, але в держави нема на це грошей.

Для залучення фінансування влада регіону працювала з міжнародними партнерами, але вони хочуть іти за стандартною процедурою, яка включає проєктування, проходження експертизи, оголошення тендерних закупівель і будівництво. Саме проєктування може зайняти ще півтора-два роки.

“Ми не маємо можливості чекати такий великий термін, тому власне було запропоновано йти за процедурою “Проєктуй та будуй”. Європейські банківські інституції не готові фінансувати за такою процедурою”, – зазначив міський голова Миколаєва.Наразі закінчуються останні технічні приготування, тому було вирішено, що гроші будуть виділені з державного резервного фонду, а будівництво водогону розпочнеться найближчим часом.

Український уряд мав домовленості з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо залучення донорських коштів на будівництво водозабору з річки Південний Буг і магістрального водогону до Миколаєва.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив ПрАТ «Укргідроенерго» транш на 133 млн євро за проєктом «Реабілітація гідроелектростанцій».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь