Володимир Зеленський назвав бажані терміни завершення війни

Політика

Україна хотіла б завершити війну не пізніше 2025 ророку. І так, щоб збройна агресія росії більше не повторилась.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції перед зустріччю з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Президент зазначив, що представить Шольцу план перемоги, який може примусити росію завершити війну.

“Хотілося б не пізніше, ніж у наступному, 2025 році, й гарантувати не повторення агресії. Цей план є мостом до проведення результативного саміту миру, який дійсно поставить крапку в війні”, – наголосив президент.

Володимир Зеленський також зазначив, що цей план не став заміною мирної ініціативи України, але посилив позиції України заради наближення до миру.”Ми можемо зробити це у взаємодії. Всі наші партнери розраховуємо і на підтримку Німеччини”, – підсумував він.

Дмитро Пєсков, прессекретар російського диктатора, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського про наближення завершення війни, зазначив, що для росії мир можливий лише після досягнення поставлених цілей володимиром путіним.

Президент Сербії Александар Вучич вважає, що війна в Україні завершиться «корейським сценарієм», але до цього ще далеко.

А Китай має намір створити з державами-однодумцями платформу «Друзі миру»  для «політичного врегулювання української кризи».

Залишити відповідь