Володимир Зеленський поїде на сесію Нордичної ради: подробиці

Політика

Президент Володимир Зеленський візьме участь у сесії Нордичної ради у Рейк’явіку. Глава держави зустрінеться з прем’єр-міністрами країн-учасниць організації.

Про це повідомляється на сайті Нордичної ради.

Виступ Зеленського очікується 29 жовтня, а головною темою Нордичної ради цього року стане «Мир та безпека в Арктиці».

Володимир Зеленський та прем’єри країн-членів організації проведуть двосторонні зустрічі та спільну пресконференцію.

«Ми обоє раді та пишаємося тим, що нордична підтримка України є такою сильною та непохитною в усьому скандинавському політичному спектрі. З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році країни Північної Європи активно підтримують Україну в її боротьбі», – заявили президент Нордичної ради Бріндіс Харальдсдоттір та віцепрезидент Оддні Хардардоттір.Крім того, організація прагне підкреслити важливість постійних зусиль із нагадування та інформування громадськості про те, чому так важливо продовжувати підтримувати Україну.

І хоча Рада має «високий рівень довіри» до держав-членів, необхідно пам’ятати – російська пропаганда постійно поширюється та стає «дедалі помітнішою» й у нордичних країнах, зауважили представники організації.

Нордична рада виступила з декількома ініціативами на підтримку України впродовж останніх років. Так, у 2022 році темою зустрічей було питання – «Як країни Північної Європи можуть допомогти Україні», того ж року було спільне з Балтійською асамблеєю засідання для обговорення впливу війни росії проти України.

Підтримка України обговорювалася й на інших сесіях організації у 2022-2023 роках.

У четвер, 17 жовтня, країни НАТО оголосили про плани зі створення мережі супутникового зв’язку військового рівня для Арктики, спрямованої на зміцнення оборони від агресії росії на півночі.

Активна військова розбудова росії в Арктиці викликає занепокоєння у Канаді, заявив голова Постійного комітету Палати громад Канади із закордонних справ та міжнародного розвитку Алі Ехсассі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь