Волонтери повідомили, що комплекси «Пульстрон» допомогли знищити дві сотні одиниць техніки рф

Політика

За п’ять місяців служби, п’ять комплексів «Пульстрон», що входять до складу Десантно-штурмових військ ЗСУ, знищили російську техніку на суму близько $200 млн.

Про це повідомив Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим».

Підрозділи ДШВ знищили 110 одиниць бронетехніки й артилерії, а також 115 транспортних засобів окупантів. «Пульстрони» активно використовуються на Курахівському, Куп’янському, Курському та Покровському напрямках.

Ці комплекси були придбані в межах проєкту «ОКО ЗА ОКО 3» – спільної ініціативи мережі АЗС «ОККО» та фонду «Повернись живим», спрямованого на укомплектування рот ударних безпілотних авіаційних комплексів у складі ДШВ.

Олег Карпенко, заступник директора фонду, зазначив, що ці роти є сучасними підрозділами, здатними виконувати повний цикл бойових операцій – від виявлення ворога до контрбатарейної боротьби та розмінування.Комплекс «Пульстрон» включає понад 40 одиниць техніки й озброєння вартістю 50 млн грн. До його складу входять FPV-дрони, ударні безпілотники класу «бомбер», розвідувальні дрони, а також пікапи, рації й прилади нічного бачення.

Раніше ми писали, що російські окупанти не готуються до зими на фронті. Натомість вони намагаються досягти поставлених цілей до морозів.

Також нагадаємо, що уночі 15 жовтня росіяни атакували Україну 17 ударними БпЛА, а також Миколаївщину 7 ракетами С-300/400, а Чернігівщину і Сумщину двома керованими авіаційними ракетами Х-59, 12 ворожих дронів вдалося знищити, 4 були локаційно втрачені, ще на один безпілотник досі полюють.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь