Волинський борщ: популярна страва нашої національної кухні.

Життя

Це одна з найпопулярніших страв нашої національної кухні. Звісно у кожному регіоні країни його готують по-різному зі своїми секретами, але сьогодні ми розповімо вам, як приготувати волинський борщ на кістковому або м’ясо-кістковому бульйоні

Інгредієнти:

телячі реберця – 500 г

капуста – 800 г

помідори – 4 шт.

морква – 2 шт.

корінь петрушки – 1 шт.

буряк – 250 г

цибуля – 1 шт.

вода – 2,5 л.

чорний мелений перець

лаврове листя

олія

сметана

зелень петрушки

сіль

Приготування:

Кістки відділіть від м’яса та покладіть у каструлю, залийте холодною водою та поставте варитися. Коли бульйон закипить, покладіть у нього м’ясо, яке ви зняли з кісток, відваріть до готовності та витягніть. Не забувайте водночас весь час знімати із бульйону піну, яка на ньому утворюється. Продовжуйте готувати бульйон із кістками на маленькому вогні ще 2 години.

Коли час мине, ліпше бульйон процідити. Так він буде чистим, і у борщі не буде зайвих кісток

Почистіть моркву, корінь петрушки та цибулю. Наріжте скибками, а цибулю півкільцями та обсмажте на пательні з оливковою олією.

Буряк помийте та відваріть. Почистіть і наріжте соломкою.

Помідори підсмажте на пательні та протріть крізь сито. Можна також збити блендером.

У готовий та проціджений бульйон із кісток покладіть нашинковану капусту та буряк і варіть ще 10-15 хвилин.

Додайте підсмажену моркву з цибулею, помідори, лавровий лист, спеції та перемішайте. Доведіть все до кипіння і залиште готуватися на маленькому вогні ще кілька хвилин

Перед подаванням страви покладіть у тарілку шматочок м’яса, яке ви відварили, сметану та зелень петрушки.

Джерело

Залишити відповідь