Волинський борщ: популярна страва нашої національної кухні.
Це одна з найпопулярніших страв нашої національної кухні. Звісно у кожному регіоні країни його готують по-різному зі своїми секретами, але сьогодні ми розповімо вам, як приготувати волинський борщ на кістковому або м’ясо-кістковому бульйоні
Інгредієнти:
телячі реберця – 500 г
капуста – 800 г
помідори – 4 шт.
морква – 2 шт.
корінь петрушки – 1 шт.
буряк – 250 г
цибуля – 1 шт.
вода – 2,5 л.
чорний мелений перець
лаврове листя
олія
сметана
зелень петрушки
сіль
Приготування:
Кістки відділіть від м’яса та покладіть у каструлю, залийте холодною водою та поставте варитися. Коли бульйон закипить, покладіть у нього м’ясо, яке ви зняли з кісток, відваріть до готовності та витягніть. Не забувайте водночас весь час знімати із бульйону піну, яка на ньому утворюється. Продовжуйте готувати бульйон із кістками на маленькому вогні ще 2 години.
Коли час мине, ліпше бульйон процідити. Так він буде чистим, і у борщі не буде зайвих кісток
Почистіть моркву, корінь петрушки та цибулю. Наріжте скибками, а цибулю півкільцями та обсмажте на пательні з оливковою олією.
Буряк помийте та відваріть. Почистіть і наріжте соломкою.
Помідори підсмажте на пательні та протріть крізь сито. Можна також збити блендером.
У готовий та проціджений бульйон із кісток покладіть нашинковану капусту та буряк і варіть ще 10-15 хвилин.
Додайте підсмажену моркву з цибулею, помідори, лавровий лист, спеції та перемішайте. Доведіть все до кипіння і залиште готуватися на маленькому вогні ще кілька хвилин
Перед подаванням страви покладіть у тарілку шматочок м’яса, яке ви відварили, сметану та зелень петрушки.