Ворог намагається пройти на правий берег Дніпра: що відбувається біля Херсону

Події України


Також стало відомо, що на Запоріжжі з’явилася важка військова техніка загарбників.

На Придніпровському напрямку російські окупанти проводять інтенсивні штурми, намагаються захопити острови, щоб ще більш загрожувати Херсону. Про це повідомив речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин в ефірі телемарафону. 

За його словами, на півдні (Запоріжжі та Херсонщині) ворог завдає ракетних, авіаційних, дронових ударів, як по позиціях ЗСУ, так й по прилеглих населених пунктах та проводить штурмові дії.

«Противник намагається захопити певні рубежі та проводить доволі інтенсивні штурмові дії невеликими групами піхоти, застосовуючи швидкісні засоби пересування. Такі як мотоцикли, автомобілі-багі, квадроцикли…», — сказав Волошин.

Зокрема, за його словами, на Придніпровського напрямку (Херсонщина) ворог проводить доволі інтенсивні штурмові дії, намагаючись взяти під контроль острівну зону.

«Тому проводить і штурми, і завдає ударів безпілотними літальними апаратами, завдає авіаційних ударів щодня. Можемо констатувати, що не менше 5-7, а то й буває до десятка відбувається штурмів із застосуванням плавзасобів, таких як човни — ми знищуємо таких одиниць по декілька за день», — наголосив речник.

Він уточнив, що ворог намагається захопити острови Великий, Білогрудий, Козацький. Це острівна частина лінії бойового зіткнення, яка розташована навпроти Херсону. Водночас вона перебуває під вогневим контролем Сил оборони України, тому поруч з Херсоном наразі немає загрози прориву зі сторони Дніпра. Проте не виключено, за словами речника, певне просування ворогом деякими протоками та намагання захопити певні острови.



Джерело

Залишити відповідь