Восьме чудо кулінарії: курячий багатошаровий торт
Цей торт робиться за принципом печінкового, але він точно сподобається тим, хто недолюблює смак печінки
Інгредієнти
Коржі
Куряче філе 500 г
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Яйце куряче 3 шт.
Сметана 20% 1 скл.
Борошно пшеничне 6 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Перець чорний мелений 0.5 ч. л.
Сода харчова 0.5 ч. л.
Крем
Майонез 2 скл.
Часник 6 шт. (зуб.)
Помідор 4 шт. (великих)
Сир голландський 1 скл. (натертого)
Кріп 0.5 пучок
Петрушка (зелень) 0.5 пучок
Оливки за смаком
Приготування:
Пропустіть філе і цибулю через м’ясорубку, додайте у фарш яйця, борошно, сметану, соду, сіль і перець. Ретельно перемішайте і обсмажте коржі на розігрітій сковорідці середнього розміру, змащеній олією, з двох сторін до рум’янцю.
Помідори поріжте на тонкі кружечки, зелень дрібно подрібніть, а майонез змішайте з розчавленим часником
Коли всі коржі готові, зберіть торт: корж, часниковий майонез, помідори, сир, зелень. Повторіть всі шари. Бажано, щоб трохи сиру і зелені залишилося для посипання верхнього коржа.
Прикрасьте половинками оливок і поставте в холодильник на 1-2 години для просочення. Можна їсти в холодному вигляді, а можна трохи розігріти в мікрохвильовці.