Воєнні злочини у Газі: Британія готова передати МКС дані

Політика, Світ

Велика Британія заявила про готовність надати розвідувальні дані, зібрані під час спостережних польотів над Газою, Міжнародному кримінальному суду (МКС) у разі надходження відповідного запиту.

Як повідомляє BBC, Королівські військово-повітряні сили Великої Британії (ВПС) провели сотні спостережних польотів над Газою з грудня минулого року, використовуючи літаки-розвідники Shadow R1, які базуються на Кіпрі. Міністерство оборони Британії вказало, що ці польоти мали на меті збір розвідувальної інформації про заручників, захоплених ХАМАС 7 жовтня минулого року. Водночас, відомство готове поділитися даними, що стосуються ймовірних воєнних злочинів.

На даний момент офіційного запиту від МКС не надходило. У травні головний прокурор МКС Карім Хан зазначив, що існують підстави вважати, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, його міністр оборони Йоав Галлант, а також лідери ХАМАС Ях’я Сінвар, Мохаммед Дейф та Ісмаїл Ханія несуть відповідальність за воєнні злочини і злочини проти людяності, починаючи з нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Раніше ми писали, що влада Ірану наказала збройним силам країни бути готовими до війни з Ізраїлем. Водночас, Тегеран намагається уникнути протистояння, навіть ціною знищення підконтрольних угруповань у Лівані та Секторі Газа.

Також нагадаємо, що армія Ізраїлю провела операцію, під час якої було вбито терориста, що у вересні наказав убити ізраїльських заручників у бомбосховищі Реїм в Секторі Газа.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь