Воїни чотирьох українських бригад незабаром можуть опинитися в оточенні поблизу Покровська, – Forbes

Війна

Воїни чотирьох українських бригад незабаром можуть опинитися в оточенні поблизу Покровська, – Forbes

Наступ російських військ на Покровськ не тільки поставив під загрозу важливі шляхи постачання, саме місто і всіх його мирних мешканців.

Він також створив дуже небезпечну ситуацію для українських військ на південь від Покровська.

Сотні українських військових ось-ось опиняться в оточенні біля Покровська. Про це повідомляє аналітик Forbes Девід Екс.

У колтлі можуть опинитися військові 4 українських бригад

За його інформацією, росіяни, наближаючись до Покровська, обійшли українські сили, що утримують лінію між селом Мемрик і річкою Вовча, яка проходить з півночі на південь за три милі на схід від Мемрика. “У результаті утворився відкритий виступ, що вдається на схід у російську лінію, – виступ, який за кількох рішучих маневрів росіян може перетворитися на пастку для сотень українських військових”, – пише видання

Усередині цього виступу перебувають частини 59-ї мотопіхотної бригади, 68-ї єгерської бригади, 117-ї бригади територіальної оборони та 15-ї бригади Національної гвардії. При цьому аналітик зазначає, що цілісність і стійкість цих українських сил залежить від 25-ї повітряно-десантної бригади, яка захищає село Українськ на північному напрямку цієї ділянки.

Можливо, пише видання, український відступ уже почався, і це розумний крок з боку українського командування. Відхід із цього виступу віддасть росіянам близько 30 квадратних миль, але дасть змогу зберегти цілісність українських батальйонів у критичний момент. До того ж, деякі оптимістичні оцінки боїв навколо Покровська свідчать про сповільнення російського наступу – що може дати українцям час і простір для зміцнення оборони та логістики і порятунку міста.

Покровськ: українським захисникам бракує військ

“Військ не вистачає. Їх настільки мало, що втрата частин чотирьох бригад може виявитися катастрофічною для українців. Водночас успішна евакуація цих майже оточених військ може зміцнити випрямлену й укорочену українську лінію”, – вважає аналітик Forbes.

Він підкреслює, що це, ймовірно, буде найоптимістичнішим результатом для українців, які обороняють Покровськ, оскільки, за даними експертів, стабілізація на цій ділянці лінії фронту можлива до осені, після того як російська армія вичерпає свій наступальний потенціал.

Напередодні видання The Telegraph інформувало, що війська РФ просуваються в напрямку Покровська Донецької області. Передбачалося, що вже у вересні Україна може втратити Покровськ, адже дії окупантів загрожують оточенням великих ділянок українського фронту.

Володимир Зеленський заявив, що протягом останніх двох днів російські загарбницькі війська не просувалися на Покровському напрямку, водночас досить велика кількість російських військових перекинута з окупованої частини півдня України – Запорізької області та Херсонщини – до Курської області РФ.

Росія нанесла ракетний удар по колоні ЗЕРНОВОЗІВ на Сумщині
Унаслідок ракетного удару по колоні зерновозів на Сумщині загинув 23-річний водій, ще четверо людей – поранені.

Олександр Деменко – герой, що пережив “Азовсталь” у Маріуполі та понад 20 місяців у noлoнi
Військового із Запоріжжя Олександра Деменка вдалось повернути з російського полону наприкінці січня. Від початку повномасштабної війни чоловік у лавах одного з підрозділів Нацгвардії боро…

3 вересня — святої Василиси Нікомідійської. День, коли можна залучити щастя на весь рік
3 вересня, православний світ вшановує пам’ять святої мучениці Василиси Нікомідійської. Вона була спочатку язичницею, а потім стала християнкою. Під час гонінь на християн, Василиса постра…

Залишити відповідь