Все про філери для обличчя та методики їх введення – пояснює лікар-косметолог

Політика

Контурна пластика – одна з найпопулярніших нехірургічних методик омолодження обличчя. Це корекція вікових змін шкіри та контуру обличчя за допомогою ін’єкцій натуральних гелеподібних препаратів (філерів) на основі гіалуронової кислоти.

Формула цих препаратів щороку вдосконалюється, як і техніка їх введення. А тому особливо цінними є актуальні рекомендації практикуючих лікарів-косметологів щодо особливостей цієї методики. 

Що треба знати про різні види філерів, у яких випадках вони будуть найбільш  ефективними, та як продовжити ефект після процедур – ділиться професійними порадами Фатіма Абдулхаірова, лікар-косметолог Leo Beauty Club у Києві.

Що таке філери?

Фатіма Абдулхаірова: Філери мають гелеподібну структуру на основі гіалуронової кислоти, яка повністю сумісна з тканинами шкіри і не викликає алергічної реакції. Ці препарати утримують молекули води, мають зволожуючі властивості та омолоджують шкіру.Варто знати, що філери є різної щільності. Є м’які філери, які насичуються водою. А є дуже щільної структури, в яких гіалуронова кислота міцно зшита. Такі філери – не концентрують вологу, а зберігають той об’єм в якому ми їх ввели.

Залежно від того, наскільки препарат утримує та насичується водою, ми обираємо його для різних зон. На вилиці або підборіддя ми візьмемо щільний філер, який не буде зосереджувати багато води. На губи – більш м’які філери, які трішки більше притягують воду, щоб дати зволоження та пухкість.

 

Як діє філер на обличчя?

Фатіма Абдулхаірова: Філери допомагають стримувати старіння шкіри та виправляти дефекти обличчя. За допомогою цих препаратів можна відновити втрачений у певних місцях об’єм, зробити чіткішим овал обличчя, зокрема контури підборіддя, кутів нижньої щелепи, усунути певну асиметрію та додати виразності губам. У будь-якому разі, протокол для усунення недоліків та омолодження підбирає фахівець.

Ін’єкції нам дають багато можливостей продовжувати нашу молодість і впливати в конкретному місці, там де треба, на наш механізм омолодження. Проте зауважу, що загальних рішень немає – процедуру завжди підбирають індивідуально.

У Leo Beauty Club ми завжди комплексно вирішуємо потреби клієнта і обов’язково діагностуємо. У кожному окремому випадку дивимося – чи показані філери. 

Наприклад, якщо є схильність до набрякання, дуже сильний об’єм, значне деформаційне старіння, то починати з філерів – немає сенсу. Треба спочатку зменшити кількість підшкірно-жирової клітковини. І тільки потім можна подумати про ін’єкції філерів. У таких випадках використовуємо зовсім інші методики. 

 

Що не можна після філерів?

Фатіма Абдулхаірова: Після ін’єкцій рекомендую 2-3 дні дати спокій своєму обличчю, тим зонам, де була процедура. Найкраще – активно не займатися спортом, не пити алкоголь, не відвідувати сауну, щоб не порушувати фізіологічну реакцію, щоб філери правильно стали на свої місця. 

Підтримати здоров’я шкіри можна додатковою колагеностимуляцією, періодично проколювати біоревіталізацію. Правильний питний режим, вживання колагену та омеги – оздоровче діють на весь організм та покращують шкіру загалом.

 

Коли можна колоти філери? 

Фатіма Абдулхаірова: Для ін’єкцій сезону немає – все залежить від стилю життя та потреб клієнта.  Хоча ботокс та інші ін’єкційні процедури часто роблять весною та восени. Навесні готуються до літа, щоб менше мружитися та не допускати заломів шкіри. Мезотерапію, біоревіталізацію роблять, щоб підготуватися до активного сонця. 

А восени навпаки – регенерація після літа, відбудова шкіри. Але ще раз акцентую, що періодичність процедур повністю залежить від вашого стилю життя та потреб, жодних сезонних обмежень немає. 

Так, у мережі салонів преміум-класу Leo Beauty Club ми завжди дотримуємося індивідуального підходу до кожного нашого відвідувача, гарантуємо найвищу якість процедур. Підбираємо програму і комплекс препаратів, відповідно до бажаного результату і допомагаємо підтримувати його якомога довше. 

Читайте також

Контурна пластика обличчя філерами. Що треба знати перед процедурою: поради лікаря-косметолога Фатіми Абдулхаірової, Leo Beauty Club

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь